150 gm butter
200 gm gula kastor/halus
3 biji telur ayam
220 gm tepung gandum......]
1 sudu teh baking powder....] ayak bersama
3 sudu besar serbuk koko....]
250 ml susu segar/fresh milk
CARA:
1. Pukul butter dan gula sehingga gebu/kembang
2. Masukkan telur satu persatu dan pukul lagi.
3. Masukkan tepung yg diayakkan diselangselikan dengan susu.
4. Kacau rata dan masukkan kedalam acuan kertas yg diletakkan dalam muffin tray.
5. Bakar dalam suhu 180'C selama 15 minit.
6. Sejukkan dan jika suka tuangkan coklat icing.
COKLAT ICING:
250 gm coklat masakan
1 cawan susu cair
Panaskan dalam mangkuk tahan panas yang diletakkan dalam kuali.
Nota: Biasa aku buat, masukkan separuh adunan dalam cup kertas terlebih dahulu, kemudian letakla sket choc chips ataupun choc masakan yang dah dipotong kecik2 (So bila makan tu, terasa la filling coklat dalamnya) Then isi separuh lagi adunan dalam cup tu, tp jgn le penuh sangat.. Kang melimpah lakk bile masak... Akhir sekali taburkan choc chips atasnya supaya keanggunan muffinmu lebih terserlah
Comments (0)
Post a Comment